Nieuws

De Jong verbaasd over Heerenveen-boodschap: 'Had wel wat meer willen praten'

De Jong verbaasd over Heerenveen-boodschap: 'Had wel wat meer willen praten'

03-04-2022 11:50

Siem de Jong kreeg tot zijn eigen verbazing recentelijk te horen dat zijn contract bij sc Heerenveen niet wordt verlengd. De middenvelder is niet te spreken over de manier waarop het hem bekend werd gemaakt.

Spelers met aflopende contracten moeten voor 1 april duidelijkheid van hun club hebben gekregen over hun contract. "Ik heb net voor 1 april een gesprek gehad met Ferrie (De Haan, red.) en die vertelde het me", aldus De Jong tegenover Omrop Fryslan. "Het enige wat ik dan mis is dat ik door het jaar heen dan niet meer gesprekken heb gehad. Dit was eigenlijk mijn eerste gesprek."

Doordat er niet veel gesprekken waren gevoerd door het jaar heen, wist de middenvelder niet waar hij aan toe was. "Ik niet echt wist wat er binnen de club speelde over volgend jaar. Het was wel een beetje verrassing. Het is nooit leuk om zoiets te horen. Ja, dat was jammer."

De Jong heeft wel uitleg gekregen waarom de Friezen tot deze beslissing zijn gekomen en heeft daar wel begrip voor. "Ik snap ook wel dat ze volgend jaar met een nieuwe trainer een frisse wind door de club willen laten gaan. Het was niet de meest succesvolle periode, dus in dat opzicht kan ik het prima begrijpen. Ze willen doorselecteren. Ik kan ook niet zeggen dat ik dit seizoen goed genoeg gepresteerd heb om contractverlenging af te dwingen. Alleen ja, ik had het wel lekkerder gevonden om er wat meer over te praten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!