Nieuws

Alderweireld over WK-loting: 'Daarom wil je Nederland liever vermijden'

Alderweireld over WK-loting: 'Daarom wil je Nederland liever vermijden'

01-04-2022 15:28 Laatste update: 15:29

Toby Alderweireld hoopt niet dat hij Oranje zal treffen in de poulfase van het WK in Qatar. In gesprek met Het Laatste Nieuws laat de Belg zich uit over zijn 'gewenste' WK-loting.

België heeft zich als nummer twee van de FIFA-ranking verzekerd van een plek in Pot 1. Hierdoor ontlopen de Belgen veel sterke tegenstanders in de poulefase. 'Het is een cliché, maar het WK is sowieso lastig", trapt Alderweireld af in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Er zijn alleen maar goede landen. Maar als ik er puur persoonlijk als Belg naar kijk, wil ik wel een ander land treffen dan waar we de laatste jaren tegen hebben gespeeld. We spelen bijvoorbeeld binnenkort in de Nations League weer tegen Nederland, dus die zal je willen vermijden."

"Ook bijvoorbeeld een Wales of een Denemarken, daar hebben we genoeg tegen gespeeld de afgelopen tijd. Iets anders lijkt me leuk", aldus de ex-Ajacied. "In Pot 2 zitten allemaal heel sterke tegenstanders. Als je kan kiezen, wil je Duitsland misschien vermijden. Aan de andere kant wil je je ook al meteen meten met de besten. Maar als je een haalbare kaart wil, wil je denk ik niet Duitsland loten."