Nieuws

Rangers trekt zich terug uit toernooi in Sydney na ophef van achterban

Rangers trekt zich terug uit toernooi in Sydney na ophef van achterban

31-03-2022 17:02

FC Rangers zal niet deelnemen aan de Sydney Super Cup. De achterban van de Gers was het oneens met het besluit om deel te nemen aan het toernooi in Australië en uitte de afgelopen tijd zijn onvrede. De Schotse club is nu overstag gegaan en blijft thuis. 

Dat laat Rangers via de officiële kanalen weten. Begin maart werd bekend dat zowel Rangers als aartsrivaal Celtic FC deel zouden nemen aan de Sydney Super Cup in november. De fans van Rangers waren niet onder de indruk van de zogeheten "Old Firm Down Under" en wilden niet een vriendschappelijk duel spelen met Celtic voor financiële doeleinden.

De achterban van Rangers kwam meerdere keren in actie in het stadion om hun onvrede te uiten. Tijdens de wedstrijd tegen Dundee FC gooiden supporters al talloze wc-rollen en tennisballen op het veld. Manager Giovanni van Bronckhorst was het niet eens met de actie. "Ik weet dat er emoties zijn. Het is goed om die te uiten, maar er moet wel een balans zijn."

Vanwege alle ophef heeft Rangers alsnog besloten zich terug te trekken in het toernooi. De Schotse club stelt dat de organisatoren van het toernooi niet aan de eisen hebben voldaan en krijgen de fans hun zin. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!