Nieuws

Flekken is voor iedere topclub interessant, ook voor Bayern München

"Flekken is voor iedere topclub interessant, ook voor Bayern München"

29-03-2022 12:02 Laatste update: 12:38

Mark Flekken maakte in zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Denemarken geen onuitwisbare indruk. Sven Beuckert, oud keeperstrainer van Flekken bij MSV Duisburg, is ervan overtuigd dat de doelman ondanks zijn leeftijd (28) nog een mooie toekomst tegemoet gaat, geeft hij aan in gesprek met de NOS.

Beuckert, die op dit moment als keeperstrainer fungeert bij het Duitse nationale elftal, kwam voor het eerst in aanraking met de Oranje-doelman in 2010 toen hij in de B-jeugd van Alemannia Aachen actief was. "Ik was meteen onder de indruk van Mark", denkt Beuckert terug aan die tijd. Drie jaar later maakte Flekken de overstap naar Duisburg. "Ik had zo'n buikgevoel dat Mark en Duisburg een uitstekende combinatie zou zijn," vervolgt de 47-jarige keeperstrainer.

Volgens Beuckert is de doelman een op en top prof. "Mark is een echte professional en ontzettend ambitieus. Hij doet altijd meer dan wordt gevraagd." Aan ambitieuze doelstellingen geen gebrek bij Flekken. "Mark wil de nummer één onder de lat worden bij het Nederlands elftal en Champions League spelen. Ik denk dat hij momenteel voor bijna iedere topclub interessant is", gaat Beuckert verder. "Ook bij Bayern München zullen ze aan Mark denken als Manuel Neuer zou stoppen. Daar ben ik van overtuigd", besluit Beuckert.

Dinsdagavond speelt Flekken met het Nederlands elftal tegen Duitsland, het land waar het grootste gedeelte van zijn voetbalcarrière zich afspeelde. Louis van Gaal liet al doorschemeren dat de doelman zijn tweede interland gaat spelen.