Nieuws

Čeferin behekelt plannen tweejaarlijks WK: 'Druist in tegen alle principes'

Čeferin behekelt plannen tweejaarlijks WK: 'Druist in tegen alle principes'

06-02-2022 16:02

Aleksander Čeferin vindt het idee van een tweejaarlijks Wereldkampioenschap een onzinnig idee. De president van de UEFA wijst onder andere naar de overvolle agenda's die nu al aanwezig zijn in de voetbalwereld. 

Dat zegt Čeferin in gesprek met Le Journal du Dimanche. Aan het einde van 2021 kwam het gerucht aan het licht dat de FIFA de mogelijkheden van een tweejaarlijks WK aan het onderzoeken was. Daarbij werd gemeld dat de organisatie ongeveer vier miljard euro kon verdienen aan een tweejaarlijks toernooi. Čeferin is resoluut: "Ik weet zeker dat dat niet zal gebeuren, want het is complete onzin. Een populistisch project dat het voetbal zou vernietigen. Het druist in tegen alle principes van onze sport."

"Het is ongelofelijk dat een voetbalorganisatie kan voorstellen dat spelers, die toch al een te zware last moeten dragen, elke zomer een toernooi van een maand spelen", vervolgt de president. Čeferin is niet van plan mee te doen aan het plan als de FIFA het door weet te voeren: "Zonder ons zou het niet echt een WK zijn", waarmee Čeferin doelt op een boycot aan de kant van de UEFA. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!