Nieuws

Ajax-huurling genoot ondanks mislukte periode: 'Op mentaal vlak veel geholpen'

Ajax-huurling genoot ondanks mislukte periode: 'Op mentaal vlak veel geholpen'

11-10-2023 17:14

Lorenzo Lucca beleefde geen geslaagde uitleenperiode bij Ajax, maar is toch blij dat hij een avontuur in Nederland heeft beleefd. De boomlange spits zegt veel te hebben geleerd van zijn eerste buitenlandse avontuur. 

Lucca werd het afgelopen seizoen van Pisa gehuurd en bij die overeenkomst zat een optie tot koop, maar Ajax besloot deze niet te lichten. Al met al is de spits toch blij met de ervaring. "De ervaring in Nederland heeft mij enorm geholpen. Ajax is een voetbalschool, het was mijn eerste jaar in het buitenland en heeft mij op mentaal vlak veel geholpen, maar ook op individueel niveau", meent Lucca tegenover Italiaanse media. "Het is een andere manier van werken dan in Italië', vertelt hij in Italiaanse media."

De Italiaan volgde zijn idool op, die ook een periode bij Ajax speelde: Zlatan Ibrahimovic. "Bij Ajax hingen er veel foto's van hem. De manier waarop hij goals maakt.. Daar kan ik nog veel van leren, op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Veel mensen zeggen dat ik op Peter Crouch lijk. Hij is niet mijn ideale speler, maar was wel erg sterk. We zijn ongeveer even groot, al denk ik dat hij een ander type speler is dan ik", besluit Lucca. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!