Nieuws

Guardiola fileert Rodri na oliedomme rode kaart bij City: 'Ik ben boos op hem'

Guardiola fileert Rodri na oliedomme rode kaart bij City: 'Ik ben boos op hem'

23-09-2023 20:16

Rodri hoef even niet in de buurt te komen bij Pep Guardiola. De oefenmeester van Manchester City is boos op de Spanjaard, die een oliedomme rode kaart pakte in de wedstrijd tegen Nottingham Forest.

Er was voor City niets aan de hand toen Rodri het in de tweede helft binnen de minuut aan de stok kreeg met Morgan Gibbs-White. De middenvelder, die vrijwel altijd op een basisplaats kan rekenen onder Guardiola, greep de speler van Forest bij de keel en mocht gaan douchen.

"Rodri moet zichzelf en zijn emoties leren controleren", begint een furieuze Guardiola in gesprek met de BBC. "Vandaag was hij even niet de beste middenvelder ter wereld. Ik ben boos op hem, maar hij heeft zijn excuses gemaakt aan de groep. Onze wedstrijd was een helft lang perfect, daarna zorgden we zelf voor de chaos."

"Ik hoef niet te voetballen", zo tiert de manager verder, die zelf ook wel eens tegen een gele kaart aanloopt. "Hij kan geen domme kaarten pakken, want hij is nodig op het veld. Ik zal binnenkort heus wel een keer geschorst zijn, want ik krijg genoeg gele kaarten. Alleen nogmaals, ik hoef niet te spelen. Rodri wel", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!