Transfernieuws

'Lingard gaat voor last minute-transfer: twee Premier League-clubs in de markt'

'Lingard gaat voor last minute-transfer: twee Premier League-clubs in de markt'

31-01-2022 15:49 Laatste update: 02-02-2022 09:51

Jesse Lingard kan zijn carrière vervolgen in de Premier League. Volgens het Engelse Sky Sports is zowel Newcastle United als West Ham United (die de middenvelder vorig seizoen ook al huurde) geïnteresseerd in de Manchester United-bankzitter.

Naar verluidt is er een hardnekkige strijd gaande tussen beide clubs wie er met de handtekening van Lingard vandoor gaat. Interim-manager Ralf Rangnick van The Mancunians heeft toestemming gegeven aan de 29-jarige international van Engeland om zijn loopbaan elders te vervolgen. Volgens Sky Sports heeft het bestuur van United nog steeds niet zijn fiat gegeven voor een eventuele overgang van Lingard.

Het contract van Lingardinho loopt in Manchester door tot medio 2022. De spelmaker ziet een overstap naar een andere club zitten, om zich in de kijker te spelen van Engeland-bondscoach Gareth Southgate voor het WK in Qatar.

Nadat Lingard afgelopen seizoen in een half jaar tijd liefst negen keer scoorde voor West Ham United in zestien wedstrijden kreeg de ervaren speler opnieuw de kans om zich te bewijzen bij The Red Devils. De middenvelder viel echter wederom buiten de boot: hij speelde slechts negen duels in de Premier League. Gezien zijn gebrekkige perspectief op minuten wijst alles erop dat Lingard maandag nog vertrekt van Old Trafford. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!