Wedstrijdverslag

Eerste PL-topper eindigt onbeslist: Chelsea en Liverpool meteen in achtervolging

Eerste PL-topper eindigt onbeslist: Chelsea en Liverpool meteen in achtervolging

13-08-2023 19:29

Chelsea en Liverpool hebben ervoor gezorgd dat de eerste topper van het nieuwe Premier League-seizoen onbeslist is geëindigd. In een interessant schaakspel op Stamford Bridge werd het uiteindelijk 1-1 door treffers van Luis Díaz en Axel Disasi.

Virgil van Dijk en Cody Gakpo waren de twee Nederlanders die bij Liverpool in de basis begonnen. Laatstgenoemde deed dat overigens op het middenveld, naast Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai. Zij zagen hoe hun ploeg na dik een kwartier spelen op voorsprong kwam. Vanuit de counter gaf Mohamed Salah voor op Luis Díaz, die vervolgens de 0-1 tegen de touwen gleed.

Even later trof Salah zelf doel, maar na een heerlijk steekpassje van Trent Alexander-Arnold stond de Egyptenaar buitenspel. Zodoende werd de 0-2 afgekeurd door de VAR, maar viel er in de 37e minuut tegen de verhoudingen in een treffer aan de andere kant. Liverpool kreeg de bal na een corner niet goed weggewerkt, waardoor de tweede voorzet ten prooi viel aan Axel Disasi: 1-1.

Ben Chillwell deed Stamford Bridge zweepte Stamford Bridge vlak voor rust opnieuw op, maar ook hier greep de videoscheidsrechter weer in. Net als Salah eerder stond tevens de Chelsea-back buitenspel.

Wat in de tweede helft volgde was een wedstrijd waarin Liverpool steeds meer onder druk kwam te staan. Chelsea voerde het tempo op, zocht geduldig naar gaatjes in de verdediging, maar vond die uiteindelijk niet. Nicolas Jackson was namens de thuisploeg het dichtstbij toen hij een kwartier voor het einde één-op-één met Alisson kwam, maar de Braziliaanse keeper hield zijn doel schoon.

Zodoende beginnen beide ploegen het seizoen in de Premier League met een punt en een achterstand van twee punten op titelfavorieten Manchester City en Arsenal. Liverpool neemt het volgende week thuis op tegen Bournemouth. Chelsea mag in Londen blijven en gaat op bezoek bij West Ham United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!