Excelsior wint geflatteerd van FC Emmen: Dallinga weer matchwinner

09-10-2021 20:43

Excelsior heeft een knappe uitzege tegen FC Emmen geboekt. De Kralingers revancheren zich van de gezapige 4-1 nederlaag bij NAC Breda vorige week. FC Emmen weet na drie zeges weer wat verliezen is.

Thijs Dallinga - zaterdag uitgeroepen tot Beste Speler van de Eerste Periode, tekende na ruim een halfuur voor de enige treffer van de wedstrijd. Het is alweer het tiende doelpunt van het seizoen voor de 21-jarige Groninger. De rake kopbal van de Excelsior-spits was in negentig minuten tijd het enige wapenfeit tussen de palen van de uitploeg. FC Emmen teste Stijn van Gassel vijf keer, maar hij hield zijn goal schoon.

In de slotfase probeerde de thuisploeg nog aan te dringen, maar tot de gelijkmaker kwam het niet. De blessuretijd bestond met name uit opstootjes en tijdrekken, waardoor er in totaal negen minuten extra speeltijd werden toegevoegd aan de reguliere speeltijd.

Excelsior klimt door de zege naar de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam en Jong AZ hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en kunnen er nog overheen, mits zij hun wedstrijden later dit weekend winnen. FC Emmen moet even pas op de plaats zetten. De Drentse ploeg zakt naar plek vier, met drie punten minder dan Excelsior. De zogeheten 'zes punten wedstrijd' valt dus in het voordeel uit van de Rotterdammers.