Nieuws

'Oranje Leeuwinnen zijn één van de favorieten voor het wereldgoud'

'Oranje Leeuwinnen zijn één van de favorieten voor het wereldgoud'

27-07-2023 08:26

De Oranje Leeuwinnen wisten in de nacht van woensdag op donderdag een knappe prestatie te leveren. De ploeg van Andries Jonker hield regerend wereldkampioen Verenigde Staten op 1-1. Daags na de wedstrijd zijn de Nederlandse kranten alom enthousiast.

'De Oranje Leeuwinnen hebben tegen de Verenigde Staten aangetoond dat zij één van de favorieten voor het wereldgoud zijn', schrijft De Telegraaf. Nederland was dicht bij de eerste zege in 23 jaar op de Amerikaanse vrouwen, maar dat gebeurde helaas niet. Toch heerst er veel positiviteit. 'Het gapende gat dat ooit bestond tussen Oranje en Team USA leek tijdens het olympisch voetbaltoernooi van Tokio (2021) al bijna gedicht, in Wellington was Nederland lang de betere ploeg. Het niveau van de Europese toplanden wordt almaar beter', aldus de ochtendkrant.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een 'intense WK-kraker'. De krant zag dat de Oranje Leeuwinnen geen revanche konden nemen na de verloren WK-finale in 2019, maar er heerst veel vertrouwen. 'Voor het eerst sinds 10 juli 2011 tegen Brazilië stond de Verenigde Staten op achterstand tijdens een WK', aldus het AD. 'Het 'USA, USA, USA' maakte op de tribunes plotseling plaats voor het 'Holland, Holland, Holland''.