Transfernieuws

'Ten Hag heeft gewenste doelman binnen: dit is het bedrag dat Onana moet kosten'

'Ten Hag heeft gewenste doelman binnen: dit is het bedrag dat Onana moet kosten'

18-07-2023 11:20
1

Manchester United en Internazionale hebben maandagavond een akkoord bereikt over de transfer van Andre Onana, meldt The Athletic. De Kameroener moet maximaal 55 miljoen euro gaan kosten. 

Het Britse medium schrijft dat United 51 miljoen euro kwijt is aan de sluitpost, met een maximaal van vier miljoen euro aan bonussen. Na wekenlange onderhandelingen heeft manager Erik ten Hag zijn gewenste doelman binnen, met als enige mogelijke struikelpunt de medische testen. Wanneer en hoe deze worden uitgevoerd, is nog onbekend.

Het is in de lijn der verwachting dat Onana mee kan reizen naar het trainingskamp van Manchester United, dat binnenkort naar de Verenigde Staten afreist. Onana bereikte eerder al een persoonlijk akkoord en de gesprekken zijn na een lang weekend op maandagavond afgerond. Onana tekent een contract tot 2028, met een optie tot een extra jaar. 

Onana en Ten Hag werkten al samen bij Ajax en kennen elkaar daarom goed. De doelman was belangrijk voor het Champions League-seizoen van 2018-2019, waarin Ajax de halve finale van het miljardenbal wist te bereiken, maar in de slotseconde onderuit ging tegen Tottenham Hotspur.