Nieuws

FC Twente boekt monster zege in oefencampagne: Tukkers klaar voor Europese start

FC Twente boekt monster zege in oefencampagne: Tukkers klaar voor Europese start

15-07-2023 17:46 Laatste update: 18:33

FC Twente is in vorm en dat bleek vandaag uit de zevenklapper tegen het Deense Odense BK. Met nog twaalf dagen te gaan tot de eerste wedstrijd van het seizoen in de Grolsch Veste, wist de ploeg van Joseph Oosting de fans alvast enthousiast te maken.

De wedstrijd, gespeeld bij amateurclub GFC Goor, was een onmiskenbare zevenklapper voor de Tukkers. Oosting stuurde een krachtige ploeg het veld op met onder andere Joshua Brenet en Manfred Ugalde. De Costa Ricaanse spits had maar een minuut nodig om de score te openen. Dit op aangeven van Daan Rots. Nog geen kwartier later, verdubbelde Ugalde de score.

Naast een helft van 45 minuten volgden er nog twee blokken van elk 30 minuten speeltijd. Invaller Sem Steijn pikte ook zijn graantje mee. Hij scoorde na binnenkomst de derde goal voor FC Twente. Het feest werd voortgezet toen Brenet de vierde treffer maakte op aangeven van Ugalde en Rots de vijfde binnenschoot.

Het was duidelijk dat FC Twente een flinke indruk wilde achterlaten twaalf dagen voor het duel met het Zweedse Hammarby IF in de Conference League. Steijn maakte de zesde vanaf de stip en scoorde later zijn hattrick en maakte daarmee de zevende treffer. Odense maakte in de slotfase nog wel de eretreffer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!