Nieuws

Dit is wanneer alle derby's in de Eredivisie gespeeld worden

Dit is wanneer alle derby's in de Eredivisie gespeeld worden

29 maart - 11:00 Laatste update: 11:00

Direct na de interlandbreak is het tijd voor een derby. FC Twente en Heracles Almelo staan tegenover elkaar en niet veel later is ook de Gelderse derby. Welke derby's er nog meer zijn in de Eredivisie? VoetbalNieuws.nl zet ze allemaal voor je op een rijtje! 

De Gelderse derby

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC wordt sinds het seizoen 2021/22 weer gespeeld in de Eredivisie. Het altijd beladen duel werd de laatste drie ontmoetingen in het Arnhemse voordeel beslist. Afgelopen oktober was het Dominik Oroz die in de slotminuten de overwinning in de wacht sleepte.  

Speeldata: 
1 oktober: NEC – Vitesse: 1-3
7 april: Vitesse – NEC 

De Twentse derby

Door opvallende degradaties van FC Twente en Heracles Almelo is het duel de laatste vijf jaar iets minder gespeeld. Na promotie van de Almeloërs is de Twentse derby helemaal terug. Een maand geleden stonden ze voor het laatst tegenover elkaar in het Erve Asito. Heracles kwam via Sven Sonnenberg in minuut 88 tot een 2-2 gelijkspel. 
 
Speeldata: 
22 oktober: Heracles Almelo – FC Twente: 2-2 
31 maart: FC Twente – Heracles Almelo 

De Rotterdamse derby's

Naast Excelsior – Feyenoord zijn er nog twee Rotterdamse derby's in de Eredivisie. Namelijk Sparta – Feyenoord en Sparta – Excelsior. De twee laatstgenoemde bivakkeerde een paar jaar geleden allebei nog in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds 2022/23 zijn er weer drie Rotterdamse derby's in de Eredivisie.  
 
Speeldata: 
20 augustus: Sparta – Feyenoord: 2-2 
1 oktober: Excelsior – Sparta: 2-1 
25 november: Excelsior – Feyenoord 2-4
11 februari: Feyenoord – Sparta 2-0
17 februari: Sparta – Excelsior 4-2
19 mei: Feyenoord – Excelsior 

De IJsselderby 

De strijd tussen de Overijsselse club Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is groot. De grimmige sfeer op de tribunes is goed te voelen wanneer deze twee clubs tegenover elkaar staan. Vanaf de jaren 90, toen beide clubs in de tweede divisie acteerden, kwam er pas echt een derby-gevoel bij kijken. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in het MAC³PARK stadion in Zwolle. 
 
Speeldata: 
17 september: PEC Zwolle – Go Ahead Eagles: 1-1 
11 februari: Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!