Transfernieuws

'Newcastle United en Napoli hebben Feyenoord-verdediger op de korrel'

'Newcastle United en Napoli hebben Feyenoord-verdediger op de korrel'

28-06-2023 10:33
1

David Hancko staat volgens journalist Gianluca Di Marzio in de belangstelling van Napoli en Newcastle United. Naar verluidt hebben de Italianen enkel geïnformeerd naar de Feyenoorder, terwijl The Magpies echt concreet zouden zijn.

Hancko beleefde een zeer succesvol seizoen met Feyenoord en had een groot aandeel in het landskampioenschap. Zijn goede prestaties zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij de Europese top. Napoli en Newcastle zouden de Slowaakse verdediger graag willen inlijven volgens Di Marzio. Feyenoord wil minimaal dertig miljoen euro ontvangen voor Hancko, die hiermee de duurst uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis kan worden.

De linksbenige centrumverdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Sparta Praag naar Rotterdam-Zuid voor zo’n zes miljoen euro. Hancko speelde afgelopen seizoen 31 Eredivisie-duels, waarin hij goed was voor twee treffers en vier assists.

Hancko kan na Orkun Kökcü de tweede sterkhouder worden die voor een mooi bedrag vertrekt uit De Kuip. De voormalig Feyenoord-aanvoerder vertrok deze maand voor 25 miljoen euro naar het Portugese Benfica.