Nieuws

Maatsen leerde veel van Chelsea-vedette: 'Werken met hem is echt geweldig'

Maatsen leerde veel van Chelsea-vedette: 'Werken met hem is echt geweldig'

25-06-2023 17:39

Het gaat hard met de ontwikkeling van Ian Maatsen en daar is zijn periode bij Chelsea mede de oorzaak van. De linksback, die momenteel met Jong Oranje op het EK speelt, heeft veel geleerd van Antonio Rüdiger en David Luiz.

In de serie Kick ’t Met van Ziggo Sport blikt Maatsen terug op zijn periode bij Chelsea. Als jonge jongen kwam de verdediger al binnen lopen op Stamford Bridgde en dat was de plek waar hij zijn ogen uitkeek.

"Op zestienjarige leeftijd kwam ik in die kleedkamer en toen zag ik al die grote speler", begint Maatsen, die onder de indruk was van wat hij daar aantrof. "Hazard, Kanté, David Luiz, Pedro, toen dacht ik van: hier speel ik normaal FIFA mee. Ze kwamen me allemaal groeten en zeiden van: hé, jij bent die jongen van Nederland."

"Ze wilden me echt op mijn gemak laten voelen en toen gingen we gewoon trainen", vervolgt Maatsen, die een speciale band heeft opgebouwd met een tweetal Chelsea-vedetten. "Wie me echt goed hebben geholpen zijn Rüdiger en Luiz. David Luiz is echt een topgozer. Hij is heel grappig maar op de juiste momenten ook serieus. Werken met hem is echt geweldig", besluit hij.

De Premier League-droom van Maatsen gaat komend seizoen hoe dan ook in vervulling. De linksback promoveerde met Burnley, de club waar de verdediger een vaste waarde is in de basiself van Vincent Kompany.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!