Breaking news

Officieel: Brentford verwelkomt Flekken en maakt miljoenen over naar Freiburg

Officieel: Brentford verwelkomt Flekken en maakt miljoenen over naar Freiburg

31-05-2023 11:14 Laatste update: 11:25

Mark Flekken heeft zijn droomtransfer naar Brentford FC te pakken. Voormalig werkgever SC Freiburg ontvangt zo’n dertien miljoen euro van de stuntploeg uit de Premier League, die ook nog over doelman David Raya beschikt.

De transfer van Flekken naar Brentford komt niet uit de lucht vallen. Transferexpert Fabrizio Romano meldde in de voorbije dagen al dat enkel de formaliteiten de doelman nog van een overstap naar The Bees scheidden en ook die zijn nu afgerond. De Oranje-international tekent een contract voor vier seizoenen.

Flekken zelf is dolbij met zijn overstap, zo laat hij weten op de clubsite van Brentford. "Ik heb er heel veel zin in. Het is compleet nieuw hoofdstuk voor me en een grote stap in mijn carrière. Als je me dit zeven jaar geleden had verteld, toen ik nog in de derde divisie in Duitsland speelde, dan had ik je waarschijnlijk voor gek uitgemaakt."

Wanneer Flekken in zijn bed ligt zal hij er vast wel eens aan denken hoe snel het allemaal is gegaan. De doelman verliet de jeugd van Roda JC op jonge leeftijd, waarna hij in 2018 via Allemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg bij Freiburg belandde. Nadat hij eerste keeper werd van de Bundesliga-club maakte hij het zelfs tot het Nederlands elftal, maar het WK in Qatar ging net aan zijn neus voorbij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!