Verbijstering om FC Utrecht-veld: 'Misschien expres omdat ze tegen Ajax moesten'

Verbijstering om FC Utrecht-veld: 'Misschien expres omdat ze tegen Ajax moesten'

18 januari - 10:54 Laatste update: 10:57
Eredivisie 0 Reacties

Het veld in stadion de Galgenwaard lag er bij aanvang van FC Utrecht-Ajax slecht bij. Bij het Ziggo-programma Rondo worden vraagtekens geplaatst bij de intenties van de Domstedelingen. 

Hoewel er drie weken niet op het veld gespeeld was door de winterstop, was er veel aan te merken op de staat van het veld. "Frans van Seumeren (grootaandeelhouder, red.) wilde de top-drie aanvallen en als ik dat veld dan zie, is dat juist een teken dat je niet hoger wil", is Youri Mulder kritisch bij Rondo.

"Daar is drie weken niet op gespeeld. Misschien doen ze het expres omdat ze tegen Ajax moesten, maar dat zou dan nog slechter zijn", vervolgt hij. Ronald de Boer valt Mulder in de rede en stelt dat clubs dat vaker bewust doen. "Het zal wel niet, hoor. Je moet gewoon zorgen voor een goed veld. Precies hetzelfde bij FC Groningen", antwoordt Mulder.

Dat Utrecht bovenin de Eredivisie wil meedraaien, kan volgens de tafelgasten niet op deze manier. Ajax won zondagmiddag eenvoudig met 0-3. "Utrecht houdt vaak vast aan de publiekslievelingen, maar op een gegeven moment moet je doorselecteren. Met Mark Van der Maarel achterin val je de top niet aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie