Nieuws

Hooligans bedreigen Groningen-personeel: 'Weet waar je kinderen naar school gaan'

Hooligans bedreigen Groningen-personeel: 'Weet waar je kinderen naar school gaan'

17-05-2023 09:16

Hooligans van FC Groningen terroriseren de mensen die hun mouwen opstropen voor de club, meldt het Dagblad van het Noorden. Een aantal beveiligers, horecapersoneel en mogelijk ook vrijwilligers durven niet in te grijpen wanneer ze supporters zien met vuurwerken en rookbommen.

Het ging dit seizoen al een drie keer goed mis in Groningen. Na de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen kreeg Jetro Willems een klap van een fan, de thuiswedstrijd tegen NEC werd gestaakt wegens een beker met bier tegen de grensrechter en tot overmaat van ramp werd ook het duel tegen Ajax afgelopen zondag niet uitgespeeld. Daar kwamen zwarte rookbommen en een veldbetreder aan te pas.

Het Dagblad van het Noorden weet wel hoe dit tot stand komt. Bronnen melden aan het medium dat een deel van de ouder kern van de Z-side het personeel in en rondom het stadion terroriseert, vooral wanneer er iets onoorbaars mee naar binnen gesmokkeld moet worden. Wanneer personeel in wil grijpen, klinkt bijvoorbeeld het volgende: 'Jij houdt je mond, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan.'

Dat gaat soms zelfs nog een stapje verder. Volgens het medium wordt personeel soms zelfs gevraagd om spullen voor hooligans mee naar binnen te nemen. Dat is iets wat sommigen niet durven te weigeren. Groningen degradeerde dit seizoen voor de eerste keer in 25 jaar.