Nieuws

Streep door de rekening: Feyenoord moet buitenspeler rest van het seizoen missen

Streep door de rekening: Feyenoord moet buitenspeler rest van het seizoen missen

17-04-2023 11:53

Feyenoord kan in het restant van het seizoen niet meer beschikken over Patrik Wålemark. De Zweed moet geopereerd worden om hem van een spierblessure te verhelpen. Het nieuws wordt bevestigd door het clubkanaal van Feyenoord.

In aanloop naar het thuisduel met AS Roma (1-0 zege) in de kwartfinale van de Europa League liep Wålemark een spierblessure opgelopen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de buitenspeler onder het mes moet en 'naar verwachting' niet meer in actie komt dit seizoen. Door de kwetsuur miste Wålemark tot dusver ook de wedstrijd tegen SC Cambuur.

Sinds zijn komst in de winter van 2022 kwam de rechtsbuiten over alle competities gemeten tot dusver 36 keer in actie namens de Stadionclub. Daarin was hij drie keer trefzeker en gaf hij drie assists. In het huidige seizoen krijgen Igor Paixão, Oussama Idrissi, Alirea Jahanbakhsh vaker de voorkeur boven Wålemark.

De statistieken onderstrepen zijn rol in de marge. In het huidige seizoen kwam de jeugdinternational tot 21 wedstrijden, uitgesmeerd over 772 minuten. Dat komt neer op gemiddeld zo'n 36 minuten per optreden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!