Nieuws

Waarom speelt FC Barcelona dit seizoen in het Olympisch Stadion?

Waarom speelt FC Barcelona dit seizoen in het Olympisch Stadion?

14-04-2023 17:25 Laatste update: 16 april - 20:30

FC Barcelona speelt dit seizoen niet in het Spotify Camp Nou. De Catalanen zullen door de verbouwing uitwijken naar een ander stadion en Voetbalnieuws legt de veranderingen voor je uit.

Barcelona begon afgelopen zomer aan een uitgebreide renovatie van het Spotify Camp Nou. De eerste gesprekken hiervoor dateerden al sinds het jaar 2014. Van een definitief plan kwam het nog niet, tot in 2022. De club, de gemeente en externe financiers kwamen uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen voor een bouwproject ter waarde van 1,5 miljard euro.

Camp Nou ondergaat heuse metamorfose. Het sterk verouderde stadion met een huidige capaciteit van 99.354 stoelen wordt uitgebreid naar 105.000 plekken. De derde ring wordt van het stadion af worden gehaald waarna er een compleet nieuwe derde ring op het huidige gebouw komt. Het kenmerkende dak aan de lange zijde gaat plaats maken voor een overkoepelend en uitschuifbaar dak bedekt met maar liefst 30.000 m2 zonnepanelen. In het stadion zal een 360-graden scherm te zien zijn waarop fans de stand kunnen zien en andere informatie. Ook zullen er extra hotels, kantoren, een ijsbaan en een basketbalarena worden gebouwd. Barcelona streeft ernaar om het nieuwe stadion zo milieuvriendelijk te maken.

Barça in het Olympisch Stadion

Voor dit seizoen weken de Catalanen uit naar het Lluís Companys Stadium, ook wel bekend als het Olympisch stadion. Vanaf het seizoen 2024/25 zal FC Barcelona terugkeren naar Camp Nou, maar dan zal er maximaal 50 procent van de capaciteit worden benut. Als alles volgens plan verloopt, speelt de ploeg van Frenkie de Jong in het seizoen 2025/26 weer in een vol Camp Nou. Clubpresident Joan Laporta sprak zich op de clubwebsite al lovend uit over de plannen. "Het wordt het beste stadion ter wereld, in de beste stad ter wereld, in het beste land ter wereld." Aan vertrouwen geen gebrek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!