Nieuws

Verbruggen wil zich laten zien bij Oranje: 'Ik ben hier niet op schoolreisje'

Verbruggen wil zich laten zien bij Oranje: 'Ik ben hier niet op schoolreisje'

21-03-2023 13:50
1

Bart Verbruggen is 'niet op schoolreisje' bij het Nederlands elftal. De 20-jarige doelman van RSC Anderlecht wil zich laten zien aan bondscoach Ronald Koeman.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Verbruggen voor het eerst bij de definitieve selectie van Oranje zat. De doelman keepte de dag ervoor nog de sterren van de hemel in de Conference League met Anderlecht tegen Villarreal en mocht zich maandag melden in Zeist.

"De bondscoach heeft me verteld dat ik goed moet rondkijken, maar ik wil me ook laten zien", begint Verbruggen in gesprek met De Telegraaf. De doelman weet dat hij er wellicht bij zit omdat er de nodige keepersblessures zijn met Andries Noppert en Justin Bijlow. "Anders had ik nu misschien bij Jong Oranje gezeten", klinkt het.

Strafschoppen pakken is waar Verbruggen in uitblinkt. "Ik weet niet of het een specialiteit van mij is. Maar ik stopte er ook een tijdens een bekerduel met Lierse", besluit de doelman, die vergeet te noemen dat hij eerder dit seizoen ook drie strafschoppen pakte in de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!