Nieuws

Xavi bevestigt afwezigheid Pedri en kijkt uit naar Clásico: 'Hij is niet 100%'

Xavi bevestigt afwezigheid Pedri en kijkt uit naar Clásico: 'Hij is niet 100%'

18 maart - 13:29 Laatste update: 13:34

Xavi Hernández kijkt uit naar El Clásico, maar bevestigt op de persconferentie dat Pedri er nog niet bij zal zijn. De Catalanen hoopten de middenvelder op tijd klaar te stomen voor de wedstrijd, maar willen geen onnodige risico’s nemen.

Zondagavond staat El Clásico op het programma. In aanloop naar het duel gaat het veel over het omkoopschandaal waar de Catalanen in verwikkeld zijn, maar Xavi doet er nog een schepje bovenop en bevestigt dat Pedri afwezig zal zijn. "Pedri heeft hard gewerkt, maar hij is niet 100%. Het is beter dat hij rust pakt en goed herstelt. We vertelden hem dat het niet nodig was om iets te forceren. Het is geen finale. Het is belangrijk dat we winnen, maar het is geen finale. We willen hem niet nog eens twee weken kwijt zijn."

Volgens Xavi is het een fifty-fifty wedstrijd, maar zou het een grote slag zijn als zijn ploeg als winnaar uit de bus komt. "Als we winnen zal het geen definitieve klap zijn, maar het zou erg sterk van ons zijn. Wat er ook gebeurt, er wordt niets beslist. Er komen nog genoeg lastige wedstrijden aan." Tactisch liet de Catalaan los dat hij zijn ploeg veel aan de bal wil zien. "We zullen proberen de hoofdrol op te eisen. We spelen tegen een sterk Madrid. Het zal onvoorspelbaar worden."

De trainer ging ook nog kort in op het vermeende omkoopschandaal waar de club in verwikkeld zit. Volgens Xavi moet zijn ploeg zich afschermen van het lawaai van buiten af. "We hebben het er niet over gehad. Wij concentreren ons op de competitie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie