Nieuws

NRC onthult: 'Slot werd na vertrek Ten Hag gepolst door Ajax'

NRC onthult: 'Slot werd na vertrek Ten Hag gepolst door Ajax'

13-03-2023 07:38 Laatste update: 15:44

Ajax heeft in de zomer gepoogd Arne Slot naar de hoofdstad te halen. Het NRC Handelsblad onthult dat de huidige trainer van Feyenoord zeer nadrukkelijk in beeld was in Amsterdam.

Het NRC beschreef in een reconstructie hoe de transferchaos in de zomer verliep voor Ajax. Trainer Erik ten Hag vertrok en nam sterkhouders Lisandro Martínez en Antony mee. Ook vertrok directeur voetbalzaken Marc Overmars. Leon Meijaard, voorzitter van de RvC, was geïnteresseerd in de functie, maar werd wekenlang in spanning gehouden door Edwin van der Sar.

Het handelsblad meent dat Slot voor de positie van Ten Hag werd gepolst. Alex Kroes stond ook op de kaart om Overmars op te volgen. In mei 'ontploft het, als bekend wordt dat Schreuder in het nieuwe seizoen Ten Hag opvolgt - nadat Ajax eerst Feyenoord-coach Arne Slot zonder succes polst'. Ook werden Michael Edwards (Liverpool) en Christoph Freund (Red Bull Salzburg) gepolst, maar beiden besloten niet in te gaan op het aanbod. Op het moment geldt Julian Ward (Liverpool) als topkandidaat bij de Amsterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!