Nieuws

Protest FC Groningen haalt niets uit: Määttä blijft geschorst na rode kaart

Protest FC Groningen haalt niets uit: Määttä blijft geschorst na rode kaart

09-03-2023 17:10 Laatste update: 17:21

Isak Määttä blijft geschorst na de spraakmakende rode kaart in het duel tussen Feyenoord en FC Groningen. De KNVB heeft het schriftelijke protest van de club afgewezen.

'Ondanks het ongenoegen van Groningen en het aangetekende protest, verandert er niks aan het eerder genomen besluit van arbiter Joey Kooij', schrijft ESPN. Door het besluit van de KNVB blijft Määttä geschorst voor het duel met AZ, dat komende zaterdag plaatsvindt.

Määttä werd in de 52ste minuut van het duel met Feyenoord van het veld gestuurd nadat hij de bal - terwijl deze in het spel was - tegen Alireza Jahanbakhsh aanschoot. Deze tweede gele kaart zorgde voor veel onvrede bij FC Groningen, waardoor de Trots van het Noorden in beroep ging. Normaliter kun je geen beroep aantekenen tegen een schorsing die is opgelopen door het ontvangen van twee gele kaarten, waardoor het niet heel verrassend is dat het schriftelijke protest is afgewezen.

Na afloop van het duel gaf Kooij aan de tweede gele kaart te hebben gegeven wegens onsportief gedrag. Algemeen directeur Wouter Gudde vertelde in gesprek met Voetbal International dat hij dit onzin vindt. "In de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!