Reactie

Slot komt met blessure-update: 'Verwacht hem zaterdag terug bij ons'

Slot komt met blessure-update: 'Verwacht hem zaterdag terug bij ons'

01-03-2023 19:45 Laatste update: 19:49

Arne Slot heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn opstelling voor de kwartfinale in de KNVB Beker op bezoek bij sc Heerenveen. De oefenmeester verwacht een pittige kluif voor Feyenoord in Friesland en komt daarnaast met goed nieuws uit de ziekenboeg.

Om 20.00 uur trappen de Rotterdammers af in het Abe Lenstra Stadion en Slot houdt vast aan dezelfde elf namen als bij het competitieduel met Fortuna Sittard (2-4). "De grootste kans om te winnen heb je met de spelers die je elke week opstelt", zegt de Bergentheimer bij ESPN. Vermoeidheid is volgens hem geen excuus. "De spelers moeten in staat zijn meerdere wedstrijden in de week te spelen. We hebben het vorige jaar ook moeten doen. Als je goed wil presteren, dan moet je dit kunnen."

Of de beker prioriteit geniet in Rotterdam-Zuid? "Ik denk dat je dat gezien hebt tegen NEC hoe dat leeft", klinkt het gedecideerd. "Ook bij de fans. Er zit nu ook weer een vol uitvak. Feyenoord is een heel grote club, maar het is nou niet zo dat er bepaald veel prijzen zijn gewonnen in de afgelopen jaren. Dan is het logisch dat de beker enorm leeft."

Geen gemakkelijke wedstrijd verwacht

Heerenveen speelt dit seizoen in de grijze middenmoot en lijkt op voorhand een te klaren klus voor de koploper van de Eredivisie. "We hebben één keer 0-0 gespeeld en die andere wedstrijd hebben we gewonnen. Kees (Van Wonderen, red.) toont aan een heel goed team te kunnen organiseren. Een hele goede spits is weggegaan, maar ondanks je het nog niet ziet aan de resultaten, wordt het steeds beter."

Javaîro Dilrosun start als aanvallende middenvelder. "Javaîro is beter als buitenspeler, maar kan ook zijn kwaliteiten op 10 komen. Versnellen met de bal is zijn grootste kwaliteit. Als moderne buitenspeler kom je ook vaker op de 10 uit. Hoe vaker hij dan speelt, hoe beter hij wordt. Ik verwacht zaterdag Szymanski bij de selectie. Het lijkt me niet logisch dat hij dan start, maar hij kan spelen."