Nieuws

Doelman van Spakenburg klaar voor FC Utrecht: 'Heb er eerder al gestaan'

Doelman van Spakenburg klaar voor FC Utrecht: 'Heb er eerder al gestaan'

28-02-2023 10:29

Spakenburg neemt het dinsdag in de KNVB Beker op tegen FC Utrecht en heeft met doelman Alessandro Damen een ervaren speler aan de zijde. Damen stond in het verleden onder meer op doel bij Excelsior en hield Utrecht al eens op een gelijkspel met de Rotterdamse club.

Damen blikt met de NOS vooruit op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen van Spakenburg. De doelman speelde acht jaar lang betaald voetbal bij Excelsior, Heracles en ADO, maar speelde tot zijn 24ste bij de amateurs van De Meern. Dat is nu net de club van Frans van Seumeren. "Ik heb er natuurlijk een keer eerder gestaan", verwijst Damen naar 2019. Toen speelde Utrecht tegen Excelsior en keepte Damen een wereldpartij.

"Ik speelde best een goede pot, ik hoop dat ik dat nog een keer kan laten zien. In de vorige ronde hadden we de penaltyserie tegen Katwijk, dat was wel bijzonder. Bij die derde penalty wist ik op de een of andere manier: ik ga deze pakken, wat er ook gebeurt, deze is van mij. Ik hoop dat we er tegen Utrecht een mooie avond van kunnen maken. Het zou mooi zijn als we weer 0-0 spelen en dan door naar de penalties. Dan weten we wel wat er gaat gebeuren", besluit Damen met een knipoog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!