Nieuws

Ten Hag flikt het: United zet Barcelona aan de kant en zet Europees avontuur voort

Ten Hag flikt het: United zet Barcelona aan de kant en zet Europees avontuur voort

23-02-2023 22:55 Laatste update: 22:56
2

Manchester United heeft FC Barcelona over de knie gelegd. De ploeg van Erik ten Hag was de betere partij in de tweede helft van het duel en liet Xavi en zijn mannen kansloos: 2-1.

Met Weghorst opnieuw in de nummer 'tien' rol begon United aan het duel tegen de Catalanen. Het was Bruno Fernandes die na vijf minuten spelen al oog in oog kwam met Barça-goalie Marc-André Ter Stegen, maar hij faalde. Na dit moment vielen er wat kansjes over en weer, maar tot doelpunten kwam het niet. Tot opnieuw een moment van Fernandes.

De Portugees maakte een oliedomme overtreding in de eigen zestien waarna scheidstrechter Clement Turpin de bal op de stip legde. Robert Lewandowski kreeg de optimale kans om deze te benutten, wat hem ook lukte. Na een mooi duel tussen hem en David De Gea won de Pool: 1-0.

Na de rust besloot Ten Hag dat het mooi was geweest met Weghorst en bracht hij Antony. Dat bleek een gouden greep te zijn. Fred liep weg uit de rug van Frenkie de Jong en schoot direct na de thee de gelijkmaker binnen. Het bleek het begin van een mooie opmars te zijn.

United drong steeds meer aan en werd meerdere keren gevaarlijk via man in vorm Marcus Rashford, maar het was niet de Engelsman die zijn ploeg op voorsprong schoot. Invaller Antony was het goudhaantje op Old Trafford. De Braziliaan kegelde een bal achter Ter Stegen: 2-1. Het bleek genoeg voor de zege te zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!