Nieuws

Van Ginkel dolgelukkig met terugkeer: 'Het voelt alsof er oude tijden herleven'

Van Ginkel dolgelukkig met terugkeer: 'Het voelt alsof er oude tijden herleven'

01-02-2023 06:45

Vitesse maakte dinsdagavond laat de transfer van Marco van Ginkel wereldkundig. De dertigjarige middenvelder komt over van PSV en heeft een contract tot de zomer van 2024 getekend in Arnhem.

Van Ginkel is erg content met de terugkeer bij zijn oude liefde. "Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden", vertelt de kersverse aanwinst van Vitesse op de clubsite. "Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy (Pröpper, red.) hetzelfde heeft gedaan."

"Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse", vervolgt Van Ginkel. "Samen willen we ervoor zorgen dat de supporters en de Arnhemmers zo trots mogelijk op de club zijn. Daar wil ik natuurlijk een mooie bijdrage aan leveren."

De dertigjarige middenvelder keert na negenenhalf jaar terug in Arnhem. Na zijn periode bij Vitesse droeg Van Ginkel de shirts van PSV, Chelsea, AC Milan en Stoke City. In Gelderland wordt de kersverse aanwinst hereningd met Phillip Cocu (PSV), Chris van der Weerden (PSV), Nicolas Isimat-Mirin (PSV) en natuurlijk ook Pröpper (Vitesse en PSV).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!