Nieuws

Sparta slaat toe en neemt Spaanse spits over van FC Utrecht

Sparta slaat toe en neemt Spaanse spits over van FC Utrecht

24-12-2021 14:35
0

Sparta neemt Adrián Dalmau over van FC Utrecht. De Spaanse spits tekent een eenjarig contract in Rotterdam, met een optie om nog een jaar te verlengen. Voor FC Utrecht maakte Dalmau slechts acht doelpunten in 38 gespeelde wedstrijden.

"We zijn verheugd al voor het ingaan van de transferperiode een versterking te presenteren", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. "Adrián heeft zich bewezen in de Eredivisie, is wedstrijdfit en kan na de jaarwisseling direct aansluiten bij onze A-selectie."

Sparta kan wel een extra impuls gebruiken, de ploeg onder leiding van Henk Fraser staat met dertien punten op de zestiende plaats in de Eredivisie. "Ook Henk Fraser was erg gecharmeerd van Dalmau en hij had de speler hoog op zijn wensenlijstje staan", zegt Nijkamp. "Het is een speler waarvan wij denken dat hij ons zeker kan helpen met het bereiken van onze doelstelling."

Dalmau kwam dit seizoen negen keer in actie voor Utrecht, maar wist niet voor een goal of assist te zorgen. Gedurende zijn periode bij Heracles Almelo had de 27-jarige Spanjaard meer succes, daar scoorde hij negentien doelpunten in 31 competitiewedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie