FC Utrecht pakt eerste zege in 2023 tegen Excelsior dankzij vroege goal Douvikas

25-01-2023 23:19

FC Utrecht heeft haar eerste driepunter in het nieuwe jaar binnen. In de eigen Galgenwaard werd met 1-0 gewonnen van Excelsior. De Domstedelingen klimmen daardoor naar de zevende plaats in de Eredivisie.

Ook voor trainer Michael Silberbauer was het zijn eerste zege. Hij verving Henk Fraser in de winter. Al na vijf minuten viel het eerste en het enige doelpunt van de wedstrijd. Anastasios Douvikas profiteerde na een leep balletje van Can Bozdogan om zodoende de 1-0 tegen de touwen de schieten.

Daarna werd het voornamelijk een wedstrijd voor de keepers. Stijn van Gassel en Vasilios Barkas onderscheidden zich met de ene naar de andere redding. Douvikas leek vlak voor rust de 2-0 te maken, maar de scheidsrechter keurde hem af wegens hands. Verdere kansen ontstonden er schaars, waardoor doelpunten ook uitbleven. Jens Toornstra was in de slotfase het meest dichtbij.

Utrecht vindt zodoende weer aansluiting met de subtop. Excelsior staat vooralsnog op plek dertien.