PSV trapt voorbereiding op de tweede seizoenshelft succesvol af tegen Raków

10-12-2022 14:32

PSV is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Eindhovenaren wonnen een besloten oefenduel met 4-2 van Raków Czestochowa.

Raków staat momenteel aan kop in Polen en pakte verrassend de leiding tegen PSV. Net voor de rust waren het de Eindhovenaren die de stand weer gelijk trokken. Simon Colyn – de spits die normaal gesproken zijn minuten voor Jong PSV maakt – was degene die voor de gelijkmaker zorgde. Enkele minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong: Noni Madueke bracht zijn club aan de leiding.

Enkele seconden voor de rust waren het de Polen die toch weer op gelijke hoogte kwamen, maar na rust was de wedstrijd voor PSV. Yorbe Vertessen en Savio scoorden en zorgde daarmee voor de 4-2 eindstand. Buiten de goede uitslag voor de Brabanders begon Mauro Junior in de basis. De Braziliaanse rechtsback maakte daarmee na lang blessureleed weer eens minuten.

De wedstrijd tegen Raków is niet de enige oefenwedstrijd voor PSV. De Eindhovenaren reizen af naar Marbella, waar het een oefenwedstrijd zal spelen tegen Sassuolo. Op 30 december staat er nog een wedstrijd tegen een andere Italiaanse club op de rol: AC Milan.