Interview

Van der Goot over matige vorm Oranje: 'Het is een enorme legpuzzel van factoren'

Van der Goot over matige vorm Oranje: 'Het is een enorme legpuzzel van factoren'

02-12-2022 19:00
0

Zonder te sprankelen sloot het Nederlands elftal de groepsfase met Ecuador, Senegal en Qatar als winnaar af. Wytse van der Goot denkt dat het Nederlands elftal energieker voor de dag moet komen op zaterdag om 16.00 uur in de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Anders moet volgens de commentator gevreesd worden voor uitschakeling op het WK.

"Normaal gesproken moet Oranje dit gewoon redden", steekt Van der Goot van wal. Het verschil in 'energie en opgewektheid' met de Verenigde Staten noemt de commentator van onder meer Ziggo Sport en Veronica het meest opvallend. "Er moet iets heel erg veranderen ten opzichte van de groepsfase wil Oranje echt een goede kans maken om door te gaan. Ik hoop dat de groepsfase een soort van verkapte oefenwedstrijden zijn geweest en dat we op zaterdag een heel ander Oranje gaan zien. Dit Verenigde Staten kan het Nederland gewoon heel erg moeilijk maken."

Hoe het Nederlands elftal die 'extra energie' moet creëren? "Ik heb geen idee. Ik hoop dat het gebrek aan energie komt doordat Van Gaal een beetje de handrem erop heeft gehouden bij ze. Misschien heeft hij wel gezegd: "Zorg gewoon dat we deze groep doorkomen en dan gaan we daarna knallen wanneer de knock-outfase begon." De energie bij eigenlijk de hele ploeg is een probleem. Normaal gesproken zie je Dumfries over het hele veld stieren. In dat soort gasten zit te weinig energie en dat geldt eigenlijk voor iedereen. Behalve voor Gakpo."

"Frenkie oogt ziekig"

"Het is heel moeilijk om de vinger erop te leggen wat het nou is. Er wordt altijd gezegd dat die groep zo goed is en iedereen elkaar goed kent. In het systeem hebben ze op zich ook al gerendeerd. Het kan zijn dat de puzzelstukjes op dit moment niet helemaal goed in elkaar vallen. Frenkie was niet helemaal fris en oogt een beetje ziekig. Memphis is normaal een sleutelspeler, maar komt net pas terug van een blessure."

Van der Goot had daarnaast meer verwacht van Dumfries. "Hij speelt niet zijn beste spel", klinkt het. "Het is voor veel jongens ook pas hun eerste WK. Ik heb het idee dat het een enorme legpuzzel is van factoren die net niet bij dit Oranje passen op dit moment. Het is nog niet helemaal hun toernooi. Alhoewel dat morgen (zaterdag, red.) weer helemaal anders kan zijn."

"Het zou logisch zijn om te denken dat ze hetzelfde gebrek aan energie hebben als een paar dagen geleden", doelt hij op de moeizame 2-0 overwinning tegen Qatar. "Ik hoop dat, nu ze de knock-outfase ingaan, de energie er ineens wél is, omdat ze echt moeten. Maar misschien is dat ijdele hoop. Ik ben echt een Oranje-liefhebber en ik hoop er heel erg op. Ik zou alleen niet weten waar ze het vandaan moeten halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie