Nieuws

Sneijder zag rode kaart geseponeerd worden: 'Alles is mogelijk in Qatar'

Sneijder zag rode kaart geseponeerd worden: 'Alles is mogelijk in Qatar'

18-11-2022 08:53 Laatste update: 08:58
1

Wesley Sneijder vertelt een prachtige anekdote over zijn voetbalavontuur in Qatar. De recordinternational van Oranje kreeg een onterechte rode kaart en pakte vervolgens zijn koffers.

Sneijder sloot zijn actieve voetbalcarrière af bij het Qatarese Al-Gharafa. In een competitiewedstrijd ontving de ex-Ajacied ten onrechte een rode prent, wat in het verkeerde keelgat schoot bij hem. "Dit is de laatste wedstrijd die ik speel in Qatar, de laatste wedstrijd!", schreeuwde Sneijder bij het verlaten van het veld.

"Het stond op dat moment 2-0 en ik had beide doelpunten gemaakt. Frustratie was dus totaal niet aan de orde. Maar ik kreeg rood en was furieus. Na afloop in de kleedkamer zei ik tegen onze sjeik: ik blijf hier niet meer, ik ga weg", blikt Sneijder bij Op1 terug op het discutabele moment. 

"Ik ben ook echt weggevlogen, want ik vond het absurd wat er gebeurde", vervolgt de recordinternational, die toegeeft dat hij wel terugkeerde naar Qatar. "Ik zei: jij belt mij maar weer terug als die kaart geseponeerd is. Binnen anderhalve dag was de kaart geseponeerd, de scheidsrechter twee wedstrijden geschorst en we kregen een scheidsrechter uit Zwitserland die Schneider heette. Alles is mogelijk daar", besluit Sneijder met een glimlach op zijn gezicht.