Reactie

Jansen heeft geschiedenis met Gakpo: 'Wilde hem soms achter het behang plakken'

Jansen heeft geschiedenis met Gakpo: 'Wilde hem soms achter het behang plakken'

12-11-2022 21:54

Pascal Jansen heeft warme herinneringen aan Cody Gakpo. De AZ-trainer werkte tussen 2013 en 2017 in de jeugdopleiding van PSV en heeft de vice-aanvoerder van de Eindhovenaren op willen groeien, al wilde hij 'hem soms achter het behang plakken'.

"Cody ken ik al vanaf dat hij senior is en toen hebben we toch verschillende momenten gekend dat we hem achter het behang wilden plakken", begon Jansen in gesprek met ESPN. De trainer van AZ heeft de O19 Jong PSV onder zijn hoede gehad, waarna hij hoofd jeugdopleiding in Eindhoven werd.

"We hebben hele mooie discussies gehad. Vervolgens zag je wel hoe hij groeide in zijn talent, als mens en nu dan als captain van PSV. Hij is een echte Eindhovenaar, daar heb ik diep respect voor", aldus Jansen, die vooral discussies had over de positie van de 'Eindtovenaar'. "We gingen wel eens in de weer als hij op een andere positie moest gaan spelen. Ook toen was er al sprake van om heel graag op tien te willen spelen, maar dan kwam hij nog al eens aan de buitenkant of in de spits, maar uiteindelijk zie je waar het toe heeft geleid."

Enkele jaren later is Gakpo een grote jongen bij PSV en gaat hij zelfs met Oranje mee naar het WK in Qatar. "Hij ontwikkelde zich fantastisch in de jeugd met vallen en opstaan. Ik ben heel blij dat hij inmiddels een grote speler is voor PSV."