Nieuws

'Botman staat in de belangstelling van ambitieuze Engelse club'

'Botman staat in de belangstelling van ambitieuze Engelse club'

08-12-2021 13:15 Laatste update: 13:50

Newcastle United gaat in januari op zoek naar versterkingen. De naam van Sven Botman valt bij de club uit de industriestad. De nieuwe manager van de club, Eddie Howe, heeft een lijst namen opgesteld die The Magpies van nieuw elan moeten voorzien.

Newcastle United, onlangs overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds dat onder leiding staat van prins Mohammed bin Salman, wil de Premier League-top aanvallen. Het team uit Noord-Engeland heeft een specialist in korte termijn-transfers aangesteld, weet The Daily Mail te melden. De krant schrijft dat Eddie Howe de selectie wil versterken in de aankomende transferperiode.  

De naam van Botman is gevallen. De kans dat de Nederlander overstapt naar Newcastle acht het dagblad klein. De ex-Ajacied weet zich dankzij sterke optredens in de belangstelling van meerdere Europese clubs. Bij Lille OSC werd hij vorig seizoen kampioen en speelt hij woensdagavond voor overwintering in de Champions League. 

Naast de Nederlander zou ook Bournemouth-verdediger Lloyd Kelly en Matthias Ginter van Borussia Mönchengladbach op het verlanglijstje staan van de 44-jarige manager. De ervaren Duitse verdediger loopt aankomende zomer uit zijn contract bij zijn club.

Ook de naam van middenvelder Mohamed Elneny valt en dat is opvallend: de 29-jarige speler is nimmer tot vaste waarde uitgegroeid bij Arsenal. Dit seizoen deed manager Mikel Arteta slechts vijf keer een beroep op de ervaren Egyptenaar. Newcastle verkeert in degradatienood, getuige de negentiende plaats op de ranglijst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!