Nieuws

Top Oss en Amnesty International zetten zich samen in voor arbeiders in Qatar

Top Oss en Amnesty International zetten zich samen in voor arbeiders in Qatar

31-10-2022 20:12

Top Oss en Amnesty International gaan samenwerken. De Brabantse profclub gaat samen met de mensenrechtenorganisatie aan de slag om aandacht te vragen voor de situatie van de arbeiders die zich hebben ingezet om het WK in Qatar mogelijk te maken.

De gehele selectie van Top Oss zal komende vrijdag met een speciaal ontworpen inloopshirt lopen, waarmee aandacht wordt gevraag voor de situatie. 'Wij gaan als TOP Oss het verschil niet maken. Maar het is goed dat deze misstanden van meerdere kanten worden belicht. We kunnen het niet meer veranderen, maar we kunnen wel besef creëren. Om als voetbalwereld ten minste te proberen de mensen die hieronder te lijden hebben gehad, te helpen en te voorkomen dat zoiets in de toekomst opnieuw gebeurd', aldus aanvoerder Rick Stuy van den Herik in een persbericht op de clubsite.

Naast de aanvoerder sprak ook algemeen directeur Jack van Lieshout over de situatie. De bestuurder hoopt dat dit kleine gebaar mee kan helpen in de strijd tegen de slechte situatie voor de arbeiders. 'Dit is geen statement van ons tegen de deelname van het Nederlands elftal of het bezoek van hoofwaardigheidsbekleders aan het WK in Qatar. Het is een oproep voor een eerlijke behandeling en financiële compensatie van de arbeiders daar.'

Top Oss is niet de eerste voetbalorganisatie die zich tegen de situatie. Eerder deze week maakte het Australische nationale elftal al een statement met een video. Daarnaast werd maandag bekend dat de Deense voetbalbond geld wil gaan doneren. Voor elk gemaakt doelpunt op de Deense amateurvelden in de maand november zal er één euro en 35 cent worden overgemaakt aan arbeidsmigranten in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!