Transfernieuws

'PSV kan winters vertrek Branthwaite niet tegenhouden vanwege clausule'

'PSV kan winters vertrek Branthwaite niet tegenhouden vanwege clausule'

31-10-2022 16:48 Laatste update: 16:53

PSV kan een eventuele winterse terugkeer van Jarrad Branthwaite naar Everton niet tegenhouden. Dat meldt Voetbal International.

In het contract van de Engelsman is opgenomen dat Branthwaite een bepaald aantal wedstrijden moet spelen. Volgens VI lijkt de verdediger dat aantal niet te gaan halen. In het Philips Stadion zien ze de linkspoot graag blijven, maar Everton kan er dus voor kiezen om de boomlange stopper terug naar de Premier League te halen.

Mocht Everton dat doen, dan is er geen nood aan de man. Olivier Boscagli is hard op weg om weer fit te geraken voor de tweede seizoenshelft. De linkspoot raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd, maar lijkt in januari weer speelklaar te zijn.

Branthwaite leek zich dit seizoen in de basis te hebben geknokt bij het verdedigend zoekende PSV, maar na de blamage tegen SC Cambuur verloor de verdediger zijn plek onder Ruud van Nistelrooy. De afgelopen vier wedstrijden in de Eredivisie kwam de Engelsman tot vijf minuten speeltijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!