Nieuws

Denemarken steunt arbeiders Qatar: elk doelpunt in november levert geld op

Denemarken steunt arbeiders Qatar: elk doelpunt in november levert geld op

31-10-2022 13:25

Denemarken gaat zich in november middels een actie hard maken voor de arbeidsmigranten in Qatar. Voor ieder doelpunt dat in november in Denemarken wordt gemaakt, wordt er 10 Deense kroon gedoneerd. 

De Deense voetbalbond BDU maakt dat bekend in een statement. Het bedrag per doelpunt komt omgerekend uit op ongeveer 1,34 euro. Het lijkt een klein bedrag, maar het gaat om alle doelpunten die in Denemarken worden gemaakt op het amateur- en profniveau. Vorig jaar kwam de teller op ongeveer 55.000 doelpunten te staan. 

'We kijken uit naar het WK en gaan het Deense elftal daar ondersteunen', valt te lezen in een verklaring van de bond. 'We zijn echter nog steeds sceptisch wat betreft de mensenrechtenschendingen waar sommige arbeidsmigranten in Qatar mee te maken hebben. Daarom willen we namens het hele Deense voetbal geld doneren aan deze arbeidsmigranten, om voor betere voorwaarden en omstandigheden te zorgen.'

De opbrengst gaat naar de internationale vakbond voor arbeiders in de bouwsector, ofwel het BWI, schrijft het Algemeen Dagblad. De vakbond zal het geld van de actie gebruiken om de situatie in Qatar helpen te verbeteren.