Nieuws

Braziliaans talent van Palmeiras (16) schiet doelpuntenrecord aan diggelen

Braziliaans talent van Palmeiras (16) schiet doelpuntenrecord aan diggelen

26-10-2022 10:26 Laatste update: 11:01

Endrick Felipe Moreira de Sousa - in de voetbalwereld beter bekend als Endrick – heeft dinsdagnacht een nieuw record gevestigd. Met zijn zestien jaar, drie maanden en vijf dagen is hij nu de jongste doelpuntenmaker ooit in de Braziliaanse Série A.

Endrick maakt zijn minuten voor het Braziliaanse Palmeiras. De jonge aanvaller wist twee keer tot scoren te komen tegen Athetico Paranaense. Met zijn doelpunten neemt hij het stokje over van Vitor Roque, die met zeventien jaar en drie maanden oud het record in handen had.

Ondanks het fameuze moment verscheen Endrick koeltjes voor de camera’s van ESPN Brasil. “Ik denk dat het nog niet goed genoeg is. Ik heb veel te verbeteren, ik denk dat ik meer doelpunten had kunnen maken”, luidde het antwoord dat je niet zo snel zou verwachten.

“Deze prestatie is het resultaat van al mijn werk. Van wat ik thuis doe, buiten Palmeiras”, vervolgde de doelpuntenmaker. “Ik hou mijn geest sterk. Ik studeer nog, ik zit in het eerste jaar. De fans van Athletico Paranaense zeiden: ga studeren, het is geen tijd voor een kind om wakker te zijn.”

Natuurlijk zit de Europese top ook niet stil. De Braziliaan zou zestig miljoen euro moeten kosten en wordt met name in verband gebracht met Real Madrid. De Koninklijke weten wel hoe het is om Braziliaanse talenten over te nemen. Zo heeft de absolute doorbraak van Vinícius Junior al even geleden plaatsgevonden en komt Rodrygo ook steeds meer uit de verf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!