Nieuws

Kökcü verklaart vinger voor de mond na doelpunt: Die was voor mijn vader

Kökcü verklaart vinger voor de mond na doelpunt: "Die was voor mijn vader"

18-10-2022 21:49 Laatste update: 23:11

Ozan Kökcü heeft tekst en uitleg gegeven over de manier waarop hij juichte na zijn - naar later bleek - winnende treffer tegen Willem II. De FC Eindhoven-middenvelder stak zijn vinger voor zijn mond na gescoord te hebben.

Daarmee leek hij te verwijzen naar criticasters van zijn broer Orkun Kökcü, maar niets blijkt minder waar. De Feyenoord-captain lag de afgelopen week onder een vergrootglas nadat hij besloot niet te willen spelen met een regenboogaanvoerdersband wegens religieuze overtuigingen.

De vinger voor zijn mond had niets te maken met zijn broer. "Die was voor mijn vader", zegt Kökcü bij ESPN. "Dat was in de emotie van het moment. Ik wil mijn excuses maken naar mijn vader, ik wilde niet onrespectvol zijn. Mijn ouders zijn mijn grootste supporters. Mijn vader wil de wedstrijden altijd evalueren en vrijdag vond hij het niet goed. Maar net zag ik hem en kreeg ik een knuffel. 'Zie je wel', zei hij. 'Ik moet je boos maken, dan speel je goed.' Dat zit erachter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!