Nieuws

Ajax treft oude bekende bij Napoli: 'Was een kleine en wendbare voetballer'

Ajax treft oude bekende bij Napoli: 'Was een kleine en wendbare voetballer'

04-10-2022 07:55

Ajax neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen SSC Napoli en treft onder meer middenvelder Stanislav Lobotka. De 27-jarige Slowaak speelde acht jaar geleden nog bij Jong Ajax, maar wist nooit door te breken in Amsterdam. 

Lobotka speelde bij Jong Ajax op het middenveld met namen als Eyong Tarkang Enoh en Daley Blind. Alfons Groenendijk was destijds de trainer bij Jong Ajax en was zeer te spraken over 'Stanley'. "Ik liet Stanley in gesprekken merken dat ik het in hem zag zitten. En ik stelde hem op. Hij was het in mijn ogen waard. Positioneel vond ik hem toen al ongelooflijk goed. Hij stond altijd op de goede plek, had ogen in zijn rug", liet Groenendijk weten, opgetekend door Het Parool

Daley Blind speelde korte tijd samen met de Slowaak en herinnert zich enkele dingen over de speler. "Ik heb niet veel met Lobotka gespeeld in die tijd. Ik herinner me hem als een kleine en wendbare voetballer. Maar de concurrentie bij een club als Ajax is nu eenmaal heel groot. Misschien is Lobotka een beetje ondergesneeuwd geraakt door bepaalde spelers die hij op zijn positie voor zich had."

De Slowaak werd destijds een seizoen gehuurd van Trencín, met een optie tot koop, maar Ajax besloot deze niet te lichten. De middenvelder keerde terug bij Trencín en ging via het Deense FC Nordsjaelland naar Celta de Vigo, dat hem een kans gaf in de Primera División te spelen. Groenendijk is terug op zijn oud-speler. "Het is verschrikkelijk moeilijk om in te schatten waar het plafond ligt van een achttienjarige speler. Maar ik ben heel trots op Stanley. Hij heeft heel hard gewerkt en veel teleurstellingen doorstaan om te komen waar hij nu is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!