Nieuws

'Schreuder liet met de opstelling zien al met het duel met Napoli bezig te zijn'

'Schreuder liet met de opstelling zien al met het duel met Napoli bezig te zijn'

03-10-2022 08:09

Alfred Schreuder wijzigde zaterdag de opstelling van Ajax op vier plaatsen en moest dat bekopen met een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De trainer van Ajax was wellicht te vroeg bezig met het Champions League-duel van de Amsterdammers op dinsdag, wanneer Napoli de tegenstander is. 

Ajax maakte zaterdag een fletse indruk, maar leek vooralsnog de overwinning binnen te slepen. De Amsterdammers werden tien minuten voor tijd echter uit die droom geholpen door Willum Willumsson, waardoor Ajax voor de derde keer op rij punten verspeelt. 'Het gegoochel van Schreuder pakte daarmee verkeerd uit', schrijft De Telegraaf over de teleurstellende remise van Ajax, dat de koppositie overdraagt aan AZ. 

'Schreuder gaf met zijn opstelling tegen de plaaggeest van vorig seizoen – 0-0 in Amsterdam en 2-1 in Deventer – een slecht signaal af. Al vond hij zelf van niet. Maar door zijn elftal op vier plaatsen te wijzigen, liet hij zien al met de Champions League-wedstrijd van dinsdag bezig te zijn', vervolgt de krant, die alleen Daley Blind, Kenneth Taylor en Jurriën Timber op het gebruikelijke niveau zag spelen. 

De Amsterdammers treffen dinsdag Napoli in het miljardenbal en de Italianen staan verrassend bovenaan in de Serie A. Na de nederlaag tegen Liverpool moet Ajax winnen om overwintering in de Champions League in eigen hand te houden. 'Voor Schreuder bestaat tegen het goed draaiende Napoli echter nog altijd het risico van een vierde zeperd op rij. De laatste keer dat de Amsterdammers vier keer op rij niet wonnen, was in 2017 onder Marcel Keizer', besluit De Telegraaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!