Bayern loopt opnieuw averij op, dominant Dortmund wint en is tijdelijke koploper

17-09-2022 17:26 Laatste update: 17:48

Bayern München heeft zaterdagmiddag verrassend verloren op bezoek bij FC Augsburg. De ploeg, waar onder meer Jeffrey Gouweleeuw speelt, kwam in de tweede helft op voorsprong en gaf dat niet meer uit handen. Borussia Dortmund was heer en meester tegen Schalke 04, maar Die Schwarzgelben konden dat pas in de slotfase op het scorebord uitdrukken.

FC Augsburg - Bayern München 1-0

Bij de bezoekers startten Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui en begon Ryan Gravenberch op de bank. Bayern nam meteen het initiatief in het uitduel, maar kwam ondanks de grote hoeveelheid balbezit maar tot weinig kansen. Ondanks ruim driekwart balbezit zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft kwam Augsburg verrassend op voorsprong via Mërgim Bersisha en greep Julian Nagelsmann in: Mazraoui moest het veld verlaten voor Serge Gnabry. Bayern bleef drukken en kwam in de slotfase bijna op gelijke hoogte via Marcel Sabitzer, maar Augsburg hield de voorsprong vast. Bayern is na de nederlaag op een teleurstellende vierde plaats te vinden en daar kan Hoffenheim nu overheen. Der Rekordmeister heeft tot nu toe al negen verliespunten opgelopen en beleefde daarmee de slechtste seizoensstart in 21 jaar. Augsburg wint knap en pakt daarmee plek elf.

Borussia Dortmund - Schalke 04 1-0

Borussia Dortmund schoot met Donyell Malen in de basis direct uit de startblokken tegen Schalke. De ploeg van Edin Terzic was in elk opzicht beter dan Schalke, maar de bezoekers gooiden tien man in de verdediging en overleefden daardoor de eerste helft. Na een half uur verstapte Marco Reus zich akelig. De blessure van de Duitser zag er dusdanig naar uit, dat er misschien een streep gaat door het WK van de middenvelder.

Het duel leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg alsnog toe. Youssoufa Moukoko, die na ruim een uur binnen de lijnen kwam, maakte tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Borussia pakt door de overwinning tijdelijk de koppositie in Duitsland, al kunnen zowel Union Berlin als Freiburg daar later dit weekend nog overheen. Schalke heeft het zwaar en is terug te vinden op de veertiende plek.