Nieuws

Lovende woorden voor Feyenoorder: 'Ik moest meteen aan Van Hanegem denken'

Lovende woorden voor Feyenoorder: 'Ik moest meteen aan Van Hanegem denken'

04-09-2022 12:36

Feyenoord won zaterdag na een belabberde start met 3-4 bij Go Ahead Eagles. Hans Kraay Junior is vooral onder de indruk van  Sebastian Szymański, die een geweldig doelpunt scoorde voor de Rotterdammers.

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN begint Kraay zijn lofzang over de Pool. "Wat een waanzinnige goal. Ik moest meteen denken aan Van Hanegem (Willem, red.). Die linkspoten hebben altijd iets bijzonders." Ook de rol van Arne Slot mocht niet onderbelicht blijven benadrukt de tevens aanwezige Dick Schreuder. "Ik denk dat hij een hele complete trainer is en dat bewijst hij wel. Hij heeft enorm veel nieuwe spelers en dat is niet makkelijk. Hij zit bij een topclub en dan wordt er verwacht dat je elke week wint. Maar ik weet zeker dat hij weet wat hij doet en zijn scouting speler heeft uitgezocht die bij zijn spel passen."

Kraay gaat nog even door over  Szymański. "Hij ziet dingen sneller dan de doorsnee middenvelder. Hij ziet de oplossing eerder vooruit. Hij heeft oog voor de steekbal, goed in de combinatie, houdt van één keer raken. Het is echt voetballer." Schreuder is het met de analist eens. "Vooral een speler die goed de ruimte kan bespelen. Je ziet bij z'n doelpunt dat hij begint met z'n rug naar de goal."

Door de overwinning staat Feyenoord op de tweede plaats in de Eredivisie. Voor Szymański, was het zijn tweede doelpunt voor de Rotterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!