Nieuws

Kritische Van Marwijk: 'In dat opzicht is Cody Gakpo van PSV tot meer in staat'

Kritische Van Marwijk: 'In dat opzicht is Cody Gakpo van PSV tot meer in staat'

30-08-2022 10:28 Laatste update: 12:05
1

Manchester United had er beter aan gedaan als zij Cody Gakpo hadden gehaald in plaats van Antony, stelt Bert van Marwijk in zijn column in De Telegraaf. De voormalig bondscoach twijfelt of Antony de fysieke Premier League aankan. Volgens Van Marwijk past de PSV-aanvaller beter in het door hem geschetste profiel.

'Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is of hij is opgewassen tegen de fysieke weerstand in de Premier League. Dat zullen we snel ontdekken. In dat opzicht is Cody Gakpo van PSV fysiek tot meer in staat. Die heeft ook het vermogen om zich voor het team kapot te werken,' vertelt Van Marwijk.

'Daarom kun je je afvragen wie op dit moment de meeste waarde voor Manchester United zou hebben,' besluit de zeventigjarige oud trainer. De voormalig trainer stipt wel aan dat Ajax het onderste uit de kan heeft gehaald in de onderhandelingen met The Mancunians. Naar verluidt maakt de Braziliaan de overstap voor honderd miljoen euro en tekent hij een contract tot en met 2027 bij de ploeg van Erik ten Hag.