Nieuws

Officieel: Nottingham Forest verbreekt clubrecord voor nieuwe nummer tien

Officieel: Nottingham Forest verbreekt clubrecord voor nieuwe nummer tien

19-08-2022 12:21

Nottingham Forest heeft Morgan Gibbs-White officieel binnen. De Engelse promovendus betaalt maximaal 53 miljoen euro en verbreekt daarmee het eigen clubrecord.  

De 22-jarige middenvelder verruilt Wolverhampton Wanderers voor Forest en is daarmee de zestiende aanwinst voor de The Tricky Trees. De Engelsman doorliep de jeugdopleiding van Wolves en werd de gehele transferperiode al begeerd door Nottingham. Bij zijn nieuwe club tekent de middenvelder een contract tot de zomer van 2027. Gibbs-White krijgt ook een belangrijk rugnummer, namelijk nummer tien. Afgelopen seizoen speelde de aanvallende middenvelder op huurbasis bij Sheffield United. Voor de Blades scoorde hij twaalf keer en gaf hij tien assists in 37 optredens.

Nottingham Forest beleeft een daadkrachtige transferzomer. Met hun zestiende aanwinst hebben ze nu in totaal meer dan 160 miljoen euro uitgegeven. Eerder kwamen onder andere Jesse Lingard en Dean Henderson al over van Manchester United. Ook gaf de club uit Midden-Engeland al twintig miljoen euro uit aan Taiwo Awoniyi die overkwam van Union Berlin.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!