Transfernieuws

Dortmund haalt 'doorgewinterde professional' binnen als opvolger van Haller

Dortmund haalt 'doorgewinterde professional' binnen als opvolger van Haller

08-08-2022 21:28

Borussia Dortmund heeft Anthony Modeste gepresenteerd als tijdelijke opvolger van Sébastien Haller. De Fransman maakt een binnenlandse transfer van 1. FC Köln naar de Duitse topclub, waar hij voor één seizoen heeft getekend.

Door de uiterst vervelende situatie rondom Haller was Dortmund genoodzaakt om een tijdelijke vervanger te zoeken. Daar kwamen vele mogelijke namen uitrollen zoals die van Memphis Depay, maar de keuze is uiteindelijk op Modeste gevallen. Naar verluidt is er om en nabij de vijf miljoen euro betaald voor zijn diensten.

"Vanwege de ziekte van Sébastien Haller zijn we blij dat we op korte termijn zo'n spits aan onze selectie hebben kunnen toevoegen", aldus Sebastian Kehl namens de technische leiding. "Een doorgewinterde professional die de Bundesliga heel goed kent en vorig seizoen twintig doelpunten maakte. Met zijn profiel kan hij precies de rol vervullen die trainer Edin Terzic voor ogen heeft."

Modeste beleefde afgelopen seizoen een wereldjaar voor Köln. De spits was in 32 Bundesliga-wedstrijden goed voor twintig doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!