Nieuws

Conceição staat te trappelen: 'Ik ben klaar om bij Ajax het verschil te maken'

Conceição staat te trappelen: 'Ik ben klaar om bij Ajax het verschil te maken'

28-07-2022 07:21

Francisco Conceição tekende afgelopen week een contract dat hem voor vijf jaar aan Ajax verbindt. De negentienjarige Portugees is binnengehaald als de toekomstige opvolger van Antony, maar als het aan hem ligt gaat hij nu al een belangrijke rol vertolken.

Conceição weet al goed waar Ajax voor staat. "Ajax is een club die mooi voetbal wil spelen en een show wil geven. Daar identificeer ik me wel mee", aldus de Portugees in een interview op de clubwebsite van de Amsterdammers. "Ik verwacht de ploeg zoveel mogelijk te kunnen helpen met doelpunten en assists. Ik ben ambitieus, heel ambitieus. Ik hoop meteen op een droomseizoen en het seizoen erna net zo goed of nog beter. Ik ben klaar om bij Ajax het verschil te maken en ik kan niet wachten om officieel te beginnen."

De Amsterdamse aanhang is de afgelopen jaren verwend met de trucendozen Antony en Neres. Past dat type spel ook een beetje bij Conceição? "Ik speel graag aanvallend en zoek de één tegen één veel op. Dat hoop ik mee te brengen en ik hoop te verbeteren waar ik nog niet goed in ben. Zo wil ik mijn teamgenoten kunnen helpen om verschillende titels te veroveren."

Door dezelfde manier van spelen, positie en taal wordt de voormalig FC Porto-aanvaller veel in één zin genoemd met Antony. De Braziliaan neemt hem nu al onder zijn hoede. "Het is gezonde concurrentie. Als voetballiefhebber volg ik Antony natuurlijk al een tijdje en ik weet dat hij hier een grote speler is. Ik hoop veel van hem te mogen leren en hij heeft me geholpen vanaf dag één. Hij is een goed voorbeeld voor me."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!