Breaking news

De Telegraaf: Feyenoord breekt clubrecord met afstand voor overgang van Timber

De Telegraaf: Feyenoord breekt clubrecord met afstand voor overgang van Timber

27-07-2022 08:17 Laatste update: 08:20

Woensdagochtend werd bekend dat enkel de medische keuring Quinten Timber nog van Feyenoord scheidt. Volgens Voetbal International moeten de Rotterdammers diep in de buidel tasten en De Telegraaf weet hoe diep. Het clubrecord wordt met afstand verbroken voor de Jong Oranje-international.

Volgens de ochtendkrant betaalt Feyenoord 8,5 miljoen euro vast plus maximaal één miljoen euro aan bonussen. Daarnaast hebben de Domstedelingen ook een doorverkooppercentage bedongen. Dat is 2,5 miljoen euro meer dan er bij de voorgaande recordtransfer van Marcos Senesi gemoeid was. In 2019 werd er voor de Argentijn zo’n zeven miljoen euro neergelegd.

Aangezien De Stadionclub dit bedrag op tafel legt, denkt het Amsterdamse medium dat er een contract voor vijf seizoenen klaar ligt in De Kuip. Dat Feyenoord zo ver voor de 21-jarige middenvelder wil gaan, heeft alles te maken met zijn potentieel. In de jeugdopleiding waren de Rotterdammers er al van overtuigd dat hij een toptalent was. Daarnaast zou Timber ook al een gegadigde zijn die kans maakt op een plekje in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Timber kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax naar FC Utrecht, waar hij binnen één seizoen uit tot een vaste waarde uitgroeide. Voor de Domstedelingen betekent het dat de kassa gaat rinkelen. Timber is in één klap de tweede duurste uitgaande transfer ooit. Hij moet enkel oud-Ajacied Sebastién Haller voor zich duiden, die in het seizoen 2017/2018 naar Eintracht Frankfurt verkaste voor twaalf miljoen euro.